Friss hírek

Jé, én is tudok tudok ilyet!

Rengeteg ötletet gyűjtögetek magamnak a Pinteresten egy “majd én is készítek egy hasonlót” könyvtárban. Ezek között van több példa a régi képkeretek hasznosítására is. Nagyon tetszik az a megoldás, amikor a képkeretet fali ékszertartóként alakítják át. Erre vállalkoztam én is itthon.

Az összegyűjtött hozzávalók:

  • A gyerekek már kinőttek a macis falikép korszakából, így ennek a képnek a kerete már új funkcióra várt.
  • Maradék parafa padlóból szabtam ki a kép közepét, erre jól fel lehet tűzni a fülbevaló-tartó akasztókat.
  • Korábban vettem egy doboz szép színes gombostűt, aminek az egyetlen problémája az, hogy nem használható. Érdes a felülete és nem hegyes, így gyakorlatilag tönkreteszi a textilt használat közben. Viszont pont megfelelnek akasztónak 🙂

Amit újonnan kellett vennem:

  • Bár sokféle csipke maradékom van, de a képhez nem találtam megfelelőt, így új csipke szalagot és egy kis rózsát vettem díszítésnek.
  • Mivel most kezdtem újra a kreatívkodást, be kellett szereznem egy hobbi ragasztót és egy matt lakkot is.

Hogyan készült?

A hátlapot, az eredeti képet és az üveget kivettem és az utóbbiakat eltettem, hátha valamikor majd épp ezekre lesz szükségem. A keretet kicsit megtisztítottam és lekentem matt lakkal. Kiszabtam a parafa padlólapból a megfelelő méretet. Ez nem is volt olyan könnyű, sniccerrel nem is ment, de ollóval megoldottam. Szerencsére a parafa és a hátlap együtt is befért a keretbe, így az akasztóval nem volt gondom. Méretre vágtam a csipke szalagot és az alap oldalához ragasztottam. Mivel a gombostűk túl hosszúak és átszúrták volna a parafát, így lecsippentettem a végüket és csak a rövidebb színes felüket szúrtam az alapba. Ezt is ferdén kellett szúrni, így biztonságosan benne marad és rá is lehet akasztani a holmikat. A végén még a kis rózsát is felragasztottam a közepére.

Szeretnéd látni?

Így festett itthon az elkészült mű a próba-ékszerekkel:

zsuzsikep01

És ilyen lett végső helyén, nővérem falán:

Fali ékszertartó

Ugye nem is olyan bonyolult? Ha tetszik, nézz szét otthon és készíts valami hasonlót!

(Visited 103 times, 1 visits today)

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Egy üzenőtábla kalandos születése | Redekor

Hozzászólás küldése

A megadott e-mail cím nem jelenik meg.


*