Friss hírek

Új helyen gyönyörködünk a kis csipketerítőben

Új helyen gyönyörködünk a kis csipketerítőben

Maradt még bőven a gyönyörű régi csipketerítőkből és ezeknek most szépen sorban új helyet keresek. Most egy apró kis kézimunkára esett a választásom. Az összegyűlt régi, valamiért már nem tetsző képkeretek is egy kupacba várják a megújulásukat. Találtam közöttük egy megfelelő méretű, majdnem négyzet alapú keretet. A kerete túl sötét és nagyon fényes, így nem illett az otthonunkba. De ezen könnyű változtatni! 🙂

Az új alkotás hozzávalói:

  • apró kerek csipketerítő
  • régi képkeret
  • maradék dekorfilc
  • maradék karton
  • hobby ragasztó, dekor alapozó és dekorfesték (utóbbi kettőt most vettem, biztosan később is jól jönnek majd).

Hogyan készült?

Mivel a fehér terítő sötét háttérrel érvényesül, egy sötétlila maradék textilt választottam alapnak. Így viszont már nem volt kérdés, hogy a keret fehérré változik. A képkeretet szétszedtem, kivettem belőle az üveget és a régi, elhasználódott hátlapot is. A lakkozott fakeretet először lekentem dekor alapozóval, hogy később a festék jobban fedje. Egy-két órát hagytam száradni, utána már jöhetett két rétegben a fehér dekor festék. Teljesen jól fedi a régi sötét alapot és sokkal jobban tetszik így, natúr felülettel a fényes lakkozott helyett.

A filcből kiszabtam a képkeret méretének megfelelő hátteret és hobby ragasztóval rögzítettem rá a csipkét. A ragasztó először fehéren látszik, de végül átlátszó lesz és tényleg láthatatlan. A textil hátuljára még tettem egy használt karton hátlapot, ez elég stabilan megmaradt a képkeretben.

Az új kép összeállításakor megtartottam a régi rögzítő pöcköket. Az eredeti akasztó viszont kilátszott a keret felett, így inkább kicsavaroztam és egy kisebb akasztót tettem rá, ami láthatatlan.

Az új falikép tökéletesen illik a halványlila falú 🙂

Szeretnéd látni?

Ilyen volt – ilyen lett

Csipkekep_canva

Ugye nem is olyan bonyolult? Ha tetszik, nézz szét otthon és készíts valami hasonlót!

Save

Save

Save

(Visited 54 times, 1 visits today)

0 Comments on Új helyen gyönyörködünk a kis csipketerítőben

  1. Gyors és szép megoldás csipketerítő – emlék megőrzésére. Inspiráló videó !!

Hozzászólás küldése

A megadott e-mail cím nem jelenik meg.


*