Friss hírek

Szeli,a zörgő szellem

Szeli,a zörgő szellem

Két hónapja nem sikerült időt szakítanom az alkotásra. A gyerekek tanulása és a munka kitöltötte a napjainkat. Már nagyon vártam az őszi szünetet, mert hiányzott, hogy valami új dolgot készítsek.

Szerencsémre már az első nap kaptam egy szabad délelőttöt, amit Halloween készülődésre fordítottunk. Bár eddig nem foglalkoztunk itthon ezzel az ünneppel, de a gyerekek az elmúlt pár hétben kicsit kidíszítették a szobáikat. Előszedték a gumiállatkák közül a pókokat és denevéreket, fonalból pókháló készült, papírból szellem és boszi is került a falra. Így ma reggel leültünk, hogy Halloween-es párna ötleteket böngésszünk. Végül mégsem párna készült, hanem ez az aranyos kis szellemke. 🙂

Ezeket az alapanyagokat használtam hozzá:

  • régi fehér lepedő
  • fekete maradék thermo anyagdarab
  • poliészter tömőanyag (apró golyók), amit a babzsák utántöltésére vettünk
  • fekete és fehér cérna

szeli01

Hogyan készült?

Mivel a Pinteresten találtuk a képet, így szabásmintám nem volt. A laptopról álltam neki lemásolni a szellemke formáját. Ceruzával tervezgettem, amíg megkapta a végleges formáját.

szeli03

A duplán összehajtott anyagból kivágtam a formát:

szeli04

Következett a szemek és a száj megtervezése és kivágása:

szeli05

Mindkét anyagdarabot kivasaltam és körbeszegtem, majd feketével, egyszerű rátét technikával apró cikkcakk öltéssel felvarrtam a szemeket és a száját:

szeli06

Ilyen lett:

szeli07

Az anyag visszáján ilyen a varrás:

szeli08

A visszáján összevarrtam a két anyagot, az alsó részen hagytam 8-10 cm rést, ahol kifordítottam és hogy ott tegyem bele a tömőanyagot:

szeli09

És következett a legnehezebb rész, a tömés. Ha már dolgoztál ezekkel a kis elektrosztatikus apró gyöngyökkel, akkor érted, miről beszélek 🙂 A legkisebb résen kiszöknek, mindenhez odatapadnak. Elsőre nem is sikerült egészen megtölteni a formát, mert túl nagy volt a rés. Ezt bevarrtam és inkább a “farok” legszűkebb részén egy apró nyílást vágtam, ezen folytattam a tömést. A végén kézzel varrtam be a nyílást.

szeli10

És már meg is született Szeli!

A golyóbisoktól nagyon zörgős, igazi ijesztgetős kis barát 😀

szeli11

Ha tetszik, keress egy kis lepedődarabot, tömőanyagot és pár óra alatt te is elkészítheted!

Save

Save

Save

Save

(Visited 47 times, 1 visits today)

Hozzászólás küldése

A megadott e-mail cím nem jelenik meg.


*