Friss hírek

Bat, a bolondos denevér

Bat, a bolondos denevér

Sikerült kihasználnom a hétvége szabad óráit, így még egy vicces párna várja nálunk a Halloweent. Tegnap a szellem mellett egy ilyen kis aranyos denevért is találtunk a Pinteresten. Most pedig itt ül mellettem a kanapén 🙂

Ezt használtam fel az elkészítéséhez:

  • maradék fekete thermo anyag
  • apró fehér thermo anyag
  • már nem használt párnából kiszedett tömőanyag (vatelin)
  • fekete és fehér cérna

+ a legfontosabb: anyukám, aki helyettem megfőzte a vasárnapi családi ebédet 😀

Hogyan készült a denevér?

Ismét a monitorról másoltam le a párna mintáját:

bat01

Aztán kiszabtam két példányban a testét (párna eleje és háta), két-két összehajtott anyagból a kezeit-szárnyait, a két fogat, a két fehér szemgolyót és a két fekete szemet. A szabás után összepróbáltam, hogy is fog kinézni:

bat02

Mivel egészen hasonlított a eredetire, jöhetett a varrás. Először az első oldalára rávarrtam apró cikkcakk öltéssel (rátét technika) a szemeket és a fogakat.

bat03

Majd ebben a sorrendben haladtam tovább:

  • Körberajzoltam vatelinre a szárnyakat és kivágtam mindkét oldalra, ez lett a tömőanyaguk.
  • Összevarrtam a vatelinnel együtt egy-egy szárnyat a visszáján és kifordítottam. Majd a színén elkészítettem a díszvarrást, ami kiemeli a szárnyak vonalát.
  • Összeállítottam a test elejét és hátát, két oldalra behelyeztem a szárnyakat. Majd nagyon figyeltem, hogy jó sorrendbe állítsam össze a darabokat úgy, hogy a visszáján végig tudjam varrni és a szárnyak a kifordítás után a testen kívül legyenek. Már második alkalomra sikerült is megtalálnom a helyes sorrendet. 😀
  • Körbevarrtam a visszáján a testet, alul hagytam egy 8-10 cm-es rést, ahol a tömőanyag majd bekerül.

Kifordítva így nézett ki:

bat04

Mivel nem kellett rajta javítani, a régi párnából kiszedett vatelinnel megtöltöttem. Majd az alsó rést kézzel, rejtett öltéssel bevarrtam.

Íme a mi bolondos denevérünk:

bat05

Az ilyen formás párnákat akkor is el tudod készíteni, ha még kezdő vagy. Különösen ajánlom, ha gyermekek is vannak körülötted! Egyszerű elkészíteni és nagyon mutatós az eredmény.

Save

Save

Save

(Visited 46 times, 1 visits today)

Hozzászólás küldése

A megadott e-mail cím nem jelenik meg.


*