Friss hírek

Mosható sminklemosó korongok

Mosható sminklemosó korongok

Bár nem szigorúan a dekoráció témájába tartozik ez a munkám, de a szépítkezés is dekoráció, nem? 😀

Mivel én nem sminkelek, így eddig nem is volt igényem sminklemosó korongokra. Az utóbbi időben viszont már vettünk néhány csomaggal, hiszen van, aki elhasználja őket. 🙂

Az eldobható pamacsok elég nagy tömegben fogytak és eszembe jutott, hogy talán újrahasználható megoldást is találhatnánk itthon helyettük. Azt már láttam, hogy lehet kapni pamut sminklemosó korongokat is, innen jött az ötlet, hogy varrok néhányat a lányomnak.

Ezeket az alapanyagokat szedtem össze:

  • maradék puha fehér polár anyag
  • fehér cérna
  • olló
  • varrógép

Hogyan készült?

Ennyi maradék anyagot találtam:

sminkkorongok01

Egy kis pohár segítségével felrajzoltam az anyagra a karikákat. Próbáltam minél jobban kihasználni a maradék területet:

sminkkorongok02

Aztán kivágtam a kis korongokat. Összesen 18 db lett. Mivel páronként varrtam össze, hogy jobb tartása legyen, így végül 9 sminklemosó készült:

sminkkorongok03

Két-két korongot a varrógép cikk-cakk öltésével körbevarrtam. Az öltés mérete viszonylag sűrű és széles volt. Bár ez az anyag nem rojtosodik, de így jobban mutat. A varrás hatására a szélek kicsit fodrosak lettek. Ezt vasalással el is lehet egyengetni, de nekünk így jobban tetszik:

sminkkorongok04

A kész korongokat kimostam, szárítottam. Jelenleg tesztelés alatt vannak 🙂 Az már biztos, hogy nem elég használat után meleg vízzel kiöblíteni azokat, ezért összegyűjtjük és egyszerre többet mosunk majd ki a fehér ruhákkal együtt, egy külön mosózsákban.

Nem kell ennyire ragaszkodni a fehér színhez! Ha többen is használjátok a korongokat, akár különböző színű varrással a szélén meg is különböztethetitek őket. De jól mutatnának a korongok pl. barack vagy púder színben is.

Az ötlettől a munka utáni elpakolásig kb. 2 óra telt el. Tényleg gyorsan elkészül!

Save

(Visited 137 times, 1 visits today)

Hozzászólás küldése

A megadott e-mail cím nem jelenik meg.


*