Friss hírek

Rólam

Burgmann Nóra

Biztos vagyok benne, hogy a kreativitásnak minden ember életében fontos szerepe van!

Én olyan szabadidős tevékenységekbe szerettem bele, melyek egyszerre pihentetnek, kikapcsolnak, a munka során tervezni és számolni kell és koncentrációt igényelnek. Nem vagyok igazán kreatív, ezért nem tudok rajzolni, festeni, zenét szerezni és más saját alkotásokat létrehozni. De szeretem a művészek által megálmodott minták, színek és megoldások közül kiválasztani mindazt, ami nekem teszik. És talán egy kicsit módosítva hasonlót létrehozni.

Így fordultam már gyermekkoromban a kézimunkákhoz. Először a kötés és varrás, majd a keresztszemes hímzés és az applikáció-készítés lettek a kedvenceim. Néha próbálkozom más dekorációs technikákkal is, de eddig ezek csak rövid kiruccanások voltak pl. a papírdekoráció, szalvétatechnika, falikép-készítés, üvegfestés vagy egy kis barkácsolás felé.

A gyerekek születésétől kezdve egyre jobban érdekelt környezetünk védelme. Igyekszem folyamatosan tanulni, egyre többet megtudni a fenntarthatóságról és minél több hasznos szokást beépíteni a mindennapjainkba. Szinte természetes volt, hogy elérkezik először az újrahasznosítás igénye, majd a már nem használt dolgaink új funkciókkal való felruházása. Az évek múlása magával hozta a régi idők tárgyainak csodálatát és azt az igényt, hogy ezek az emlékek láthatóak legyenek körülöttünk.

Így alakult ki bennem a Redekor honlap ötlete, hogy otthont adjon ezeknek a próbálkozásoknak.

Burgmann Nóra

Save

(Visited 63 times, 1 visits today)